אם אתם הורים לנערה צעירה או שאת בעצמך עושה את צעדייך הראשונים בעולם טיפוח כף היד והציפורניים, כדאי שתכירו את נושא בניית הציפורניים לנערות, כחלק מטיפולי מניקור: מה זה אומר? אלו סוגים ישנם? מדוע כל כך חשוב לבחור בטיפול איכותי ומקצועי של מטפל/ת מוסמך/ת, וגם להקפיד על שימוש בחומרים מאושרים ומקצועיים.
מבנה הציפורניים של נערות, וכמה חשוב טיפול נכון ומקצועי
בכל שלב, כאשר הטיפול מבוצע בצורה שאינה מקצועית או על ידי מטפל/ת שאינו מוסמך/ת לדבר, יכול להיגרם נזק לציפורן. הדבר עלול להשפיע על מבנה הציפורן, על אחת כמה וכמה כשמדובר בציפורנים של נערות, שעלולות לספוג פציעה לכל החיים.
המחירים משתנים ומבוססים על מקצועיות, הסמכה, איכות, ושימוש בחומרים איכותיים ומאושרים על ידי משרד הבריאות, הנרכשים על ידי ספק מוסמך ולא אי שם באינטרנט.
בניית ציפורניים לנערות – האם זה הגיל שאפשר להתחיל?
רבים חוששים כי בניית ציפורניים עלולה לפגוע בבריאות הציפורניים, להגביל את צמיחתן, לגרום נזק בלתי הפיך ועוד. בפועל, כאשר הטיפול נעשה על ידי אנשי מקצוע מוסמכים ומקצועיים ועם חומרים איכותיים ומאושרים על ידי משרד הבריאות, זה אפילו יכול לסייע לטיפוח ולמראה יפה של כף היד והציפורן. מי שרוצה ליהנות ממראה יפה וזמני, יכולה לבחור בהדבקת ציפורניים, המתבצעת על ידי טיפסים ועל גבי הציפורן הטבעית. זה אומנם מחזיק יום אחד בלבד (בערך), אבל מתאים לכל אירוע או סתם כדי להתפנק.
התנאים לבניית ציפורניים לנערות
ישנם כמה תנאים שחשוב שחשוב שיתקיימו, ועל בסיסם אפשר להתחיל תהליך של בניית ציפורניים:
1. בראש ובראשונה, הסכמת ההורים.
2. הקפדה כי החומרים בהם משתמשים באישור משרד הבריאות ולא נרכשו מאתרים באינטרנט, אלא על ידי ספקים מורשים. כך ניתן לדעת שאכן מדובר בחומר מורשה, שהמוצרים אוחסנו כראוי וכי הם בטיחותיים ואיכותיים.
3. טיפול אצל איש או אשת מקצוע מוסמכים לדבר.
4. הבנה מעמיקה של הצורך בשמירה על הטיפול עצמו ובטיפולי המשך.
ההמלצה שלנו היא לחכות לפחות עד גיל 18, עד שמתחילים עם בניית ציפורנים, אם בכלל. כל פציעה קטנה, גם בגיל מבוגר ועל אחת כמה וכמה אצל נערות, יכולה לגרום לנזקים, חדירה של חומרים מזיקים לגוף ומראה לא יפה של העור.
אם בכל זאת החלטתם לפנק את בתכם המתבגרת בבניית ציפורניים, או שאת עצמך קיבלת את הסכמתם של אבא ואמא ורוצה לטפח את הידיים והציפורניים, כדאי שתדעו מה עושים ואיך שומרים על תהליך מקצועי, איכותי ובטוח. ראשית, חשוב להבין אילו סוגים קיימים, ומה את הכי אוהבת. אם בעבר נהגו לבצע בניית ציפורניים אקרילית, כיום ישנן שיטות מתקדמות יותר, שלא כוללת ריח לא נעים או התפתחות אלרגיות. מדובר על פוליג'ל (ג'ל אקרילי) או בניית ציפורניים בג'ל. שתי הטכנולוגיות היפואלרגניות, יוצרות שכבת הגנה על הציפורן ומאפשרות ציפורניים חזקות, יפות ואיכותיות.
בכל הקשור לתחזוקה וטיפולי המשך, חשוב למלא את הציפורניים מדי שבועיים-שלושה, כדי לחזק את החלק התחתון הקרוב למיטת הציפורניים, ואז למלא את האזור הריק בין מיטת הציפורן לבין הציפורן הקיימת.
את הבנייה ניתן להסיר די בקלות, לאחר השריית הידיים במסיר לק במשך 15 דקות ורק עם פצירה. שימוש במכונה עלול לגרום לפציעה של הציפורן ואף להריסת המבנה הקיים, במיוחד כשמדובר בנערות.
ישנם מצבים שעלולים לגרום לשבירת הציפורן, כמו פתיחה של דלת או קופסת שימורים, רכיסת כפתור ועוד. אם זה קורה, הציפורן עלולה להפוך לכר פורה לחיידקים ופטריות, ולכן חשוב לפנות לאנשי המקצוע שביצעו את הטיפול, כדי לתקן ולסדר את המצב.
לסיכום, כאשר אתם בוחנים בניית ציפורניים לנערות, בין אם אתם ההורים או שאת בעצמך קוראת שורות אלו, חשוב לשקול להעדיף מניקור ואת הטיפולים ה'כבדים' להשאיר לשלב מאוחר יותר. ואם החלטתם לצאת לדרך, חשוב לדעת על מה להקפיד בכל שלב ולבחור במקום מוסמך, איכותי ומקצועי, למניעת פגיעות שישפעו לטווח הארוך.
בהצלחה!